Ljubljana – 20. avgust 2018. Ob vseh težavah, ki jih zaznavamo v slovenskem zdravstvenem sistemu, se v javnosti omenja tudi korupcijo. Zdravniška zbornica Slovenije zagovarja ničelno toleranco do korupcije, tako v procesih v zdravstvu kot v odnosih med zdravniki in njihovimi pacienti.

(Ljubljana, 19. junij 2018) Danes je Evropski Svet za varnost prometa objavil Poročilo o stanju varnosti cestnega prometa (PIN) v letu 2017 v 28. državah članicah EU, ki je že drugo leto zapored pokazalo izboljšanje stanja za 2 %, Slovenijo pa uvrstilo med varne evropske države.

Evropska komisija je v petek objavila finančni okvir za skupno kmetijsko politiko poletu 2020, ki predvideva manj sredstev za kmetijstvo.Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije se z navedenim nižanjem sredstev ne strinja, pričakuje da bo tekom usklajevanj ta razlika zmanjšana in zahteva dodatno financiranje iz nacionalnih sredstev.

Zveza ekoloških gibanj Slovenije-ZEG , nevladna organizacija ( ima status društva v javnem interesupo ZVO ) že vrsto let spremlja stanje ravnanja z odpadki in ugotavlja velike nesmisle, ki se kažejo vobliki prevažanja odpadkov po Sloveniji in v tujino ter v odločitvah popolnoma negospodarnegaravnanja z viri.

Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS) ob izidu predčasnih parlamentarnih volitev čestita vsem izvoljenim v Državni zbor. Ob tem izpostavljamo, da je za ZDS kot reprezentativno organizacijo, ki zastopa interese slovenskih delodajalcev, ključna vsebina koalicijske pogodbe, v delu, ki se bo nanašal na gospodarstvo in področja, ki na delodajalce neposredno ali posredno vplivajo.

Zagotavljanje primerne količine popite tekočine na dan je najenostavnejše, če imamo vodo vedno s seboj v za to primerni embalaži, številni se zato odločijo za nakup bidona. Na trgovskih policah in v spletnih trgovinah je izbira pestra, tako glede velikosti, barve, oblik in tudi materiala.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je s pogovorom z nemškim predsednikom Frank-Walterjem Steinmeierjem sklenil delovni obisk v Nemčiji. Glavni namen obiska sta bila vzdrževanje in krepitev političnih in gospodarskih stikov med državama. 

Mestni svet Mestne občine Murska Sobota je na 17. dopisni seji, ki je potekala od 5. 2. 2018 do 12. 2. 2018 sprejel sklep, da se za vršilca dolžnosti odgovornega urednika javnega glasila Soboške novine do imenovanja odgovornega urednika imenuje Tadej Buzeti. 

V letu 2016 je Slovenija več blaga izvozila, kot ga je uvozila.

V 2017 je internet uporabljalo vsak dan ali skoraj vsak dan 68 % 16–74-letnikov.

V policiji vabijo zainteresirane kandidate za policiste k sklenitvi delovnega razmerja in vpisu na izobraževanje v višješolski študijski program Policist.

Več o tem: https://www.policija.si/index.php/sl/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/91364-zaposlujemo-nove-policiste-prijavite-se

Z revidirano uredbo o sodelovanju na področju varstva potrošnikov bodo imeli nacionalni izvršilni organi večje pristojnosti za odkrivanje in ustavitev spletnih kršitev zakonodaje o varstvu potrošnikov, svoje delovanje pa bodo na ravni EU lažje usklajevali.