Fwd V Turnišču otvoritev gümle in dan odprtih vrat Polanščekove domačije

Turnišče, 28. september 2018 – V Turnišču so v okviru projekta Podeželsko stičišče Polanščekova domačija, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, otvorili prenovljeno gümlo in pripravili dan odprtih vrat Polanščekove domačije.

Fwd Podelili smo 22. večernico sandra.mohoricgmail.com Gmail Google Chrome

Časnik Večer je na srečanju mladinskih pisateljev Oko besede v Murski Soboti podelil večernico 2017, nagrado Večera za najboljše slovensko otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo, ki je izšlo lani. Prejela jo je Anja Štefan za knjigo Drobtine iz mišje doline (Mladinska knjiga).

Sporočilo za javnost 24. slikarska kolonija Primož Trubar Moravske Toplice 1

Že tradicionalna slikarska kolonija Primož Trubar Moravske Toplice poteka med 23. in 30. septembrom.

Fwd Sporočilo za javnost Znani nagrajenci literarnega natečaja Romanska rotunda v besedi sandra.mohoricgmail.com Gmail Go

24. 9. 2018, Moravske Toplice – Evropsko leto kulturne dediščine je TIC Moravske Toplice obeležil z organizacijo literarnega natečaja Romanska rotunda v besedi, namen katerega je popularizacija dragocenega srednjeveškega sakralnega bisera tudi skozi besedno umetnost.

SPOROČILO ZA JAVNOST AVDIOVIDEO in FOTO Predsednik republike v romskem naselju Dolga vas Ta mala hišica simbolizira močno hišo so

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, na evropski dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih sistemov, obiskal Dolgo vas pri Lendavi. Najprej je predsednik Pahor položil venec k spomeniku žrtvam nacifašističnega nasilja na judovskem pokopališču v Dolgi vasi.

LENDAVA OPOMNIK ATELJE LindArt NA LENDAVSKEM GRADU 1

LENDAVA – Skupaj s pripravami Lendave na kandidaturo za naziv Evropska prestolnica kulture se razvija in nadgrajuje tudi program Galerije – Muzeja Lendava, ki domuje na lendavskem gradu.