castno pokroviteljstvo

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes vročil listino o častnem pokroviteljstvu nad obeleževanjem 100. obletnice slovenskega baleta.

DSC 5421 1

Mestna občina Murska Sobota je letos že šestič sodelovala v mednarodnem gledališko-plesnem projektu, ki ga organizirajo v pobratenem mestu Ingolstadt.

IMG 20170623 101837

V petek in soboto je v vaškem domu v Martjancih potekal sklepni del projekta Zvitorepec, dvodnevna predstavitev rezultatov projekta, namenjenega zlasti povečanju zaposljivosti ranljive družbene skupine, invalidov.

P1370541

Poletje v parku ob sobotah in nedeljah je prireditev, ki med 3. junijem in 23. septembrom deluje v okviru Poletnega Art kampa in se odvija v mariborskem mestnem parku.

Volk in kozlički

Velenje, 13. marca 2017 – Na pobudo Unime – svetovnega združenja lutkarjev – lutkarji 21. marca praznujejo svoj dan. Praznovanju se vsako leto pridružijo tudi slovenska lutkovna gledališča, s poslanico pa uveljavljeni lutkovni ustvarjalci opozorijo na pomen lutkovne umetnosti.

DSC05128

V Martjancih je v okviru praznovanja letošnjega KULTURNEGA PRAZNIKA Turistično društvo Martin Martjanci skupaj z izvajalcem PROJEKTA »ZVITOREPEC«, JZ Razvoj Maribor, pripravilo razstavo lutk Zvitorepca, Lakotnika in Trdonje ter ostale druščine iz stripov Mikija Mustra, nastalih na pravkar zaključenih delavnicah v Vaškem domu Martjanci, katerim je bila priključena tudi razstava izdelkov društva kot priprava na petnajstletnico delovanja.