Novi prostori Občine Radenci

Občina Radenci se je tudi letos pridružila skupni akciji slovenskih občin in Skupnosti občin Slovenije ter 24. 3. 2018 priredila Dan odprtih vrat.

zoo

Med 10. in 14. februarjem 2018 podarjamo kupon za 50-odstotni popust na enodnevno vstopnico za ZOO Ljubljana, ki ga obiskovalci lahko koristijo ob nakupu ene enodnevne dijaške, študentske, upokojenske ali odrasle vstopnice za živalski vrt, v katerem bomo poskrbeli za še posebej prisrčno dogajanje s tematskimi popestritvami za živali in zabavno raziskovalno pustolovščino. Če boste sledili srcu, boste na koncu tudi nagrajeni! Odlična priložnost, da s svojim izbrancem/izbranko preživite zaljubljen dan med živalmi. Med drugim boste izvedeli katera žival ima največje srce, katero srce najhitreje utripa, kako ne postati vdova in zakaj pridejo prav ločene počitnice.

IMG 20170625 132438

V Melincih so v nedlejo priredili že 25. dan ciglarstva, ki so ga zaznamovali kulturni in zabavni program, domače kulinarične dobrote ter prikaz tradicionalne izdelave opeke.

secanje traktorskih 6

V soboto 10. junija se je v Veržeju na nogometnem igrišču, v organizaciji društva DAM iz Veržeja odvijalo prvo srečanje lastnikov traktorskih kosilnic.

DSC 3367

Ob dnevu zmage, ko so pred spomenik zmage v Murski Soboti položili vence predstavniki soboške občine, Ruske federacije, Združenja borcev za vrednote NOB, Območnega Združenja veteranov vojne za Slovenijo in veteranskega združenja Sever za Pomurje, predstavniki Ukrajine, Gruzije in Azerbajdžana pa že v ponedeljek, je župan Aleksander Jevšek napovedal, da bo občina v okviru prenove mestnega jedra in Trga zmage restavrirala tudi spomenik zmage in uredila njegovo okolico.

IMG 20170311 201243

 Na 21. pomurski salamiadi je sodelovalo 41 izdelovalcev domačih salam z 51 vzorci salam. Tekmovanja se je udeležilo 11 novih salamarjev.