mrt predstavitev

Z namenom predstavitve novonastalega turističnega produkta in čezmejne regije med rekama Muro in Rabo, kot turistične destinacije s številnimi možnostmi aktivnega preživljanja prostega časa, smo, minuli konec tedna, v okviru projekta Mura Raba tour obiskali Bad Radkersburg v Avstriji in Čakovec na Hrvaškem.

pšk

Klub prekmurskih študentov vas že tradicionalno spodbuja, da se prijavite na Fit-Vadbo pod vodstvom licenciranega inštruktorja Roberta Kocena. Vadbe bodo potekale trikrat tedensko, ob ponedeljkih, sredah in petkih med 31. avgustom in 25. septembrom s pričetkom ob 18.30 na zelenici za Ekonomsko šolo v Murski Soboti. V primeru dežja bodo vadbe potekale v zaprtih prostorih, organizatorji pa bodo udeležencem to pravočasno sporočili.

doživimo

Ljubljana, 4.7.2020 - Danes je v Ljubljani potekala predstavitev pomurskega turizma pod sloganom (Do)živimo v Pomurju. Na Pogačarjevem trgu so se predstavljale nekatere pomurske občine s turističnimi ponudniki iz levega in desnega brega Mure, v sklopu predstavitve pa je potekal tudi bogat kulturni program, v okviru katerega so se predstavili Gomilički degaši, turniški pevci in KD Križevski rogisti. 

M toplice

Občina Moravske Toplice je v sodelovanju s Pomursko izobraževalno fundacijo(PIF), objavila javni razpis za podelitev štipendij Občine Moravske Toplice zaštudijsko leto 2019/2020.

bujta repa

Murska Sobota, 18. 2. 2020 – Prva sreda v mesecu marcu bo našo prestolnico spet spremenila v pravi prekmurski hram. V Festivalno dvorano v Ljubljano prihaja tradicionalna, že 63. Bujta repa.

Foto 2

Z majavimi šapicami je trimesečni mladiček severnega medveda iz prostoraza kotenje prvič odcapljal v odprto ogrado in se na dan zaljubljencev pokazal obiskovalcem.