Fwd Sporočilo za javnost sandra.mohoricgmail.com Gmail Google Chrome

Dijaška organizacija Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport vsako leto priredi izbor za Naj dijaka in dijakinjo Slovenije, ki je letos potekal že osmič.

Na izboru se točkuje splošni učni uspeh, šolske in obšolske aktivnosti, rezultati na tekmovanjih iz znanja ter delovanje na družbenem področju. Slednja kategorija je vredna kar polovico skupne ocene. Strogi kriteriji izluščijo dva najboljša dijaka, ki s svojimi dejavnostmi pokrivajo vsa tri področja. Na podelitvi priznanj, ki je potekala v ponedeljek 28. maja v Kampusu v Ljubljani je slavnostna govorka Elvira Šušmelj, generalna direktorica direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih na ministrstvu je projekt označila za motivacijski in naj dijaka vprašala, če njun dan vsebujeveč kot le 24 ur. Naj dijakinja šolskega leta 2016/17 je med 39 prijavljenimi postala naša dijakinja, Meta Štuhec, iz 3. d, ki je žirijo prepričala s širokim naborom obšolskih dejavnosti.

Fwd Sporočilo za javnost sandra.mohoricgmail.com Meta

''Priznanje pomeni še eno potrditev, da svoj čas vlagam v prave stvari, obenem pa sem zelo ponosna, da je tak dosežek uspel akterju na družboslovnem in umetniškem področju, ker to ni stalna praksa'' je povedala Štuhečeva.

Mentor dijaške skupnosti na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, katere predsednica v letošnjem šolskem letu je Meta, profesor Franc Čuš dodaja: »Dijaška skupnost ima na naši šoli pomembno mesto, dijakom dajemo veliko priložnosti in možnosti izraziti svoje mnenje, zato tudi z veseljem podpiramo to akcijo in ostalo udejstvovanje Dijaške organizacije Slovenije.«

Na Metin dosežek je ponosen tudi njen razrednik, Ludvik Rogan: »Meta je živ dokaz tega, da v srednjišoli niso pomembne zgolj ocene in da se udejstvovanje na številnih področjih izplača. Verjamem, da je za Meto to le eden izmed prvih uspešnih korakov na njeni življenjski poti.«

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.