bujta repa

Murska Sobota, 18. 2. 2020 – Prva sreda v mesecu marcu bo našo prestolnico spet spremenila v pravi prekmurski hram. V Festivalno dvorano v Ljubljano prihaja tradicionalna, že 63. Bujta repa.

Foto 2

Z majavimi šapicami je trimesečni mladiček severnega medveda iz prostoraza kotenje prvič odcapljal v odprto ogrado in se na dan zaljubljencev pokazal obiskovalcem.

pohodniki 2

Podpis dogovora je namenjen sodelovanju med Planinsko zvezo Slovenije - odborom Planinstvo za invalide/OPP (Pin/OPP) in Slovensko Karitas, Združenjem slovenskih katoliških skavtinj in skavtov in Zvezo tabornikov Slovenije za pomoč pri organizaciji in izvedbi inkluzijskih pohodov odbora Pin/OPP.

mrt 3

 

Tokratni že 31. sejem turizma, kampinga in karavaninga Alpe-Adria v Ljubljani je bilodlična priložnost za predstavitev novo razvitega čezmejnega turističnega produktaMura Raba tour. V preddverju marmorne dvorane Gospodarskega razstavišča smo včasu med 29. januarjem in 1. februarjem 2020 mimoidočim obiskovalcem sejma zveseljem predstavljali regijo med Muro in Rabo kot turistično destinacijo s številnimimožnostmi aktivnega preživljanja prostega časa.

lendava

Ob stolpu Vinarium, ki je od leta 2015 turistični magnet Pomurja, se v Lendavi v zadnjih letih uveljavlja Festival Vinarium, ki letos prvič združuje dve kulinarični in etnološko prireditev. Festival Vinarium je osrednji festival v širši regiji, ki se bo letos odvil med 24. avgustom in 7. Septembrom. Sestavljajo ga tri tradicionalne prireditve: Tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, Bogračfest in Lendavska trgatev. 

baloni

V Prekmurje prihaja največji balonarski spektakel pri nas, Slovensko odprto državnoprvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni in svetovno predprvenstvo – Murska Sobota2019, ki se bo odvijal v dvorcu Rakičan in na letališču v Murski Soboti od 27. avgusta do 1.septembra 2019.