mrt 3

 

Tokratni že 31. sejem turizma, kampinga in karavaninga Alpe-Adria v Ljubljani je bilodlična priložnost za predstavitev novo razvitega čezmejnega turističnega produktaMura Raba tour. V preddverju marmorne dvorane Gospodarskega razstavišča smo včasu med 29. januarjem in 1. februarjem 2020 mimoidočim obiskovalcem sejma zveseljem predstavljali regijo med Muro in Rabo kot turistično destinacijo s številnimimožnostmi aktivnega preživljanja prostega časa.

Poleg vzpostavljene čezmejne mreže lokalnih turističnih ponudnikov med poglavitne dosežkeprojekta štejemo še razvit nov turistični produkt Mura Raba tour, ki temelji na štirih različnihtematskih programih (vezanih na konjeništvo, vodni turizem, kulturni turizem inpohodništvo), obnovljeno stavbo nekdanje karavle v Čepincih s stalno muzejsko zbirko oživljenju obmejnih varuhov ter obnovljen Kamp Akácfa tik ob reki Rabi v kraju Csörötnek.S ciljem povečanja tako števila obiskovalcev v regiji kot tudi števila nočitev smo skupaj sponudniki čezmejne mreže informacije o možnostih aktivnega oddiha v čezmejni regiji medrekama Muro in Rabo ponesli v slovensko prestolnico. Nov in celovit čezmejni turističniprodukt Mura Raba tour gradi identiteto na spoznavanju avtohtonega načina življenja, naohranjanju izročila in kulturne dediščine ter na aktivnem preživljanju prostega časa v stiku znaravo.

 

 mrt 1  mrt 2 mrt 4 mrt 5 mrt 6

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Produkt rezultira v atraktivnih programih, zaznamovanih s povsem novimi nosilnimitematikami, ki v našem prostoru še niso izkoriščene ter omogočajo aktivno preživljanjeprostega časa v podeželskih in turistično zapostavljenih regijah projektnega območja. Vodniprogram ponuja doživetje rek Mure in Rabe iz rafta ali kanuja, konjeniški program jahanje invožnje s konjsko vprego ob nekdanji »železni zavesi«, pohodni program možnost pohoda pograničarski poti s prikazom življenja obmejnih varuhov v okviru stalne muzejske zbirkeVaruhi meje, kulturni program pa odkriva skrivnostno zgodovino upornih Krucev.Na sejmu Alpe-Adria v Ljubljani se je na skupni stojnici v štirih dneh predstavilo sedemponudnikov, med njimi JZ za turizem, šport in kulturo Šalovci (z nastanitvenim centromPeterloug v Markovcih in muzejsko zbirko Varuhi meje v Čepincih), Turistično društvoMonošter/Szentgotthárd (s promocijo raznovrstnih turističnih ponudnikov, med njimi St. Gotthard Spa & Wellness, Gotthard Therme Hotel & Conference, Hotel in restavracija Lipa,Vadvirág méhes és gyógyítókert), Kocljevina iz Prosenjakovec (s predstavitvijo eko-socialnekmetije), Kmetija z nastanitvijo in lončarstvo Csupor-Mayor iz Andovec/Orfalu (stradicionalnimi izdelki iz gline), Bakovka iz Bakovec (z izdelki iz sivke, žajblja in sladkegapelina), FiNa keramika iz Bakovec (z raznimi drobnimi izdelki iz keramike kot so skodelice,nakit, dekorativni izdelki za dom) in Pletarstvo Kalman iz Polane (s tradicionalno pletenimiizdelki iz šibja). Vodilni partner projekta, Projektno razvojna agencija in komunikacija d.o.o.,pa je s pomočjo različnih promocijskih gradiv poskrbel za celovito predstavitev samegaprojekta in njegovih aktivnosti.Po uspešni skupni predstavitvi v Ljubljani so naše misli že usmerjene k naslednjim zadanimnalogam. Konec meseca februarja 2020 se bomo skupno predstavili na madžarskemturističnem sejmu Travel na razstavišču Hungexpo v Budimpešti in v začetku marca 2020organizirali »Dan Mura Raba tour« v nakupovalnem središču Seiersberg v bližini Gradca vAvstriji.Projekt Kreiranje in plasiranje novega čezmejnega produkta aktivnega turizma kotintegralnega dela sodobne turistične ponudbe med Muro in Rabo, z akronimom Mura Rabatour je sofinanciran iz Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska za obdobje2014-2020.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.