alkohol za volanom

Včeraj, malo po 20. uri je na relaciji Srednja Bistrica - Črenšovci voznica osebnega avtomobila na ravnem delu ceste zapeljala na nasprotno smerno vozišče in čelno trčila v osebni avtomobil voznice. Obe voznici sta bili lahko telesno poškodovani.

GR 1

Gornja Radgona, 12. februar 2020 – v prostorih Osnovne šole Gornja Radgona sta župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko in izvajalec del GDO, gradnja, dom, okolje, d.o.o., Igor Klemenčič slavnostno podpisala Gradbeno pogodbo o izgradnji večnamenske športne dvorane ob OŠ Gornja Radgona. Projekt izgradnje in predvidena investicija je bila po podpisu pogodbe, podrobneje predstavljena.

Arabhealth2018

Ljubljana, 7. februarja 2018 – SPIRIT Slovenija tudi letos nadaljuje s skupinskimi predstavitvami slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini. Tako je pred kratkim na pobudo slovenskih podjetij prvič organiziral skupinski nastop na sejmu ARAB HEALTH 2018 v Dubaju v Združenih arabskih emiratih, ki velja za največji specializirani sejem medicinske opreme, medicinskih pripomočkov, zdravil in zdravstvenih storitev na arabskem polotoku.

NovinarskaTNIraziskava

Ljubljana, 7. februar 2018 – Podjetja v tuji lasti večinoma rastejo hitreje od slovenskega povprečja, tako po prihodkih od prodaje, kot tudi izvozu, številu zaposlenih in dodani vrednosti na zaposlenega. V zadnjem letu je podjetje s tujim kapitalom v povprečju ustvarilo 3.444 EUR več dodane vrednosti na zaposlenega kot domače podjetje iz iste panoge in z enako produktivnostjo leta 2015, je bilo danes slišati na predstavitvi rezultatov najnovejše raziskave o zaznavah slovenskega poslovnega okolja med tujimi investitorji, ki jo za SPIRIT Slovenija že deseto leto zapored pripravlja Center za mednarodne odnose (CMO) Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Kot ključni prednosti Slovenije tuji investitorji še vedno ocenjujejo kakovostne in usposobljene kadre, pri poslovanju v naši državi pa jih najbolj ovirajo visoki stroški dela, rigidna delovna zakonodaja in neučinkovit sodni sistem.

Foto 2

V avstrijski prestolnici bodo do konca letošnjega leta zgradili največjo in najzmogljivejšo toplotno črpalko v srednji Evropi, ki bo ogrevala 25.000 dunajskih gospodinjstev. Na ta način bodo izpuste ogljikovega dioksida zmanjšali za 40.000 ton letno.

DSC 0513

Po poročanju častnika Večer je prva hidroelektrarna na Muri zaradi prevelikih vplivov na naravo in vode ocenjena z oceno D, kar pomeni, da je nesprejemljiva.