komentar1

V tednu od 3. do 7. oktobra bodo v 30 slovenskih krajih potekala brezplačna arhitekturna in krajinskoarhitekturna svetovanja. Mladi arhitekti in krajinski arhitekti iz skupine Arhitekturni nasvet vam bodo pomagali pri reševanju prostorskih zagat, ki se pojavljajo pri gradnji, obnovi, urejanju okolice, adaptacijah ter sanacijah, in vas informirali o kakovostnem urejanju prostora.

V sproščenem vzdušju se boste lahko posvetovali z mladimi strokovnjaki in iskali rešitve glede načrtovanja, prenove, urejanja prostorov in zunanje ureditve ter dobili odgovore na vprašanja o ustreznosti materialov, prostorski zakonodaji, energetskem saniranju, rabi ustreznih tipov zasaditev in tem, kako se pravilno lotiti urejanja svojih prostorov. Svetovanja vam bodo pomagala pri reševanju prostorskih dilem in vam olajšala odločitev o najbolj primernih posegih v prostor.

V dveh letih se je svetovalnic udeležilo že več kot 450 obiskovalcev. Udeleženec svetovalnice v Slovenj Gradcu je o svoji izkušnji povedal:

“Z ženo sva dobila veliko koristnih nasvetov in informacij za najin projekt mansarde. Svetovalca sta bila zelo prijazna, polna dobrih idej. Prav tako ju ni bilo strah predlagati posegov, na katere midva še pomislila nisva. Super!”

Brezplačna svetovanja bodo potekala v Celju, na Grosupljem, v Hrpeljah, Idriji, na Jesenicah, v Kamniku, Kočevju, Kopru, Kranju, Krškem, Litiji, Ljubljani, Ljutomeru, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Podcerkvi, Postojni, na Ptuju, Ravnah na Koroškem, Rečici ob Savinji, v Semiču, Sežani, Slovenj Gradcu, Šentjurju, Tolminu, Trebnjem, Trzinu in Vrhniki. Svoj brezplačni nasvet si zagotovite z obvezno prijavo preko spletne strani www.arhnasvet.si/svetovalnice/, kjer lahko najdete tudi podrobnejše informacije.

4. Teden brezplačnih svetovanj je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor.

 

4TBS

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.