Slika 1

Županja občine Turnišče mag. Vesna Jerala Zver se je 13. Aprila 2017 srečala z madžarsko veleposlanico, nj. eksc. edit. Szilágyiné Bátorfi, ki sta jo spremljala madžarski generalni konzul, dr. Gyula Földes in predsednik madžarske skupnosti, g. Ferenc Horváth.

Opoldne je županja občine Turnišče sprejela veleposlanico Madžarske v Republiki Slovenijo njeno ekscelenco Edit Szilágyiné Bátorfi. Veleposlanica je uvodoma povedala, da je namen njenega obiska vzpostaviti stik s turniško občino in poiskati morebitna področja za sodelovanje.

Tekom dneva je županja predstavila občino, njihove prednosti in področja, katera želijo v prihodnosti bolj razviti. Izpostavila je, da bi želeli sodelovati na področju gospodarstva in povabila morebitne vlagatelje v gospodarsko cono.

Veleposlanica je obisk nadaljevala v podjetju Paradajz d.o.o. v Renkovcih, kjer jo je sprejel direktor g. Martin Žigo. Goste je peljal v proizvodnjo, kjer jim je predstavil pridelavo Lušt paradižnika.

Slika 2

»Kot občina se moramo odpirati navzven in se povezovati s sosednjimi državami. Le tako bomo lahko dosegli cilje, kot sta razvoj turizma in gospodarstva pri nas,« je povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.