mercator

Murska Sobota, 21. julij 2020 – Mercator je predstavil predviden potek gradnje novega trgovskega centra v Murski Soboti, ki ga načrtuje med Ulico arhitekta Novaka, Slovensko, Slomškovo ter Gregorčičevo ulico. Mercator je že v fazi projektiranja, predvidoma jeseni pa bo stekel postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja. Mercator bo projekt predstavil potencialnim investitorjem, ki bodo zgradili celoten kompleks, Mercator pa bi trgovski del dolgoročno najel. Prvi potencialni investitorji so že izrazili interes. Murska Sobota bo tako pridobila nov moderen trgovski center, ki bo uredil ta del mesta. Rok izgradnje bo odvisen od postopkov pridobivanja gradbenega dovoljenja in interesa investitorjev.

Skupna površina Mercatorjevega trgovskega centra bo velika približno 4.350m2, v sklopu projekta pa je poleg parkirišča predvidena tudi ureditev zunanjih zelenih površin, površin za pešce in kolesarskih stez ter otroško igrišče.V novem Mercatorjevem trgovskem centru je predviden večji samopostrežni market s prodajno površino pribl. 2.500m2, ki bo ponujal širok izbor živil in življenjskih potrebščin. Ponudbo bodo dopolnjevali še kavarna in sklop najemniških lokalov različnih velikosti v skupnem obsegu 925 m2. 

Pred začetkom gradnje bo potrebno izvesti odstranitev dela obstoječih objektov ob Slomškovi ulici ter objektov na sredini stavbnega kompleksa. Poseben del projekta predstavlja ureditev krožišča med Ulico arhitekta Novaka in Gregorčičevo ulico.

Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota, je ob tem dejal:« Vesel sem, da se bodo naposled pričela dela za izgradnjo novega trgovskega centra v Murski soboti, kot je predviden v Občinskem podrobnem prostorskem načrtu mesta. Murska Sobota se mora kot mesto nadalje razvijati in občankam in občanom omogočiti čim bolj kakovostno življenje«.

»Gradnja novega trgovskega centra v Murski Soboti je bila ves čas v naših načrtih in veseli nas, da smo korak bližje dejanskemu začetku gradnje. Verjamemo, da bomo vsa potrebna dela izvedli v začrtanih časovnih okvirih in Murski Soboti ponudili nov in sodoben trgovski center, ki si ga občanke in občani želijo in ga potrebujejo«, je poudaril Luka Jurkovič, pomočnik predsednika Mercatorjeve uprave za področje nepremičnin.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.