DSC 7503 2000px

Murska Sobota, 27. januar 2017 - Družba Pomgrad bo z donacijo 5000 EUR podprla delovanje Kriznega centra za mlade Murska Sobota, ki ponuja varno zavetje in nasvet vsem otrokom in mladostnikom iz pomurske regije, ki se znajdejo v stiski.

Pomgrad je v okviru svojih družbeno odgovornih aktivnosti donacijo Kriznemu centru letos podelil že četrtič zapovrstjo. Pomgrad je danes ob letnem srečanju s svojimi poslovnimi partnerji v gledališču Park v Murski Soboti Kriznemu centru za mlade predal bon v vrednosti 5000 EUR.

Donacija bo namenjena pripravi 1100 toplih obrokov, ki bodo dnevno dostavljeni v Krizni center za mlade, s čimer bo omogočeno celoletno zagotavljanje tople prehrane za otroke v centru. Pomgrad sicer v okviru svojih družbeno odgovornih aktivnosti podpira različne organizacije in društva, ki skrbijo za dobrobit lokalne skupnosti. Mednje sodi tudi Krizni center za mlade Murska Sobota, ki ga v Pomgradu podpirajo že vrsto let.  Donacijo je predsednik uprave Igor Banič predal vodji Kriznega centra za mlade Simoni Neuvirt Bokan, ki je ob tej priložnosti poudarila: »S tem pomagate ustvarjati lepši vsakdan za otroke, ki lahko tako lepše in kvalitetnejše preživljajo prosti čas in uživajo v stvareh, za katere jih je večina v svojih družinah prikrajšanih.«

Krizni center za mlade Murska Sobota, ki deluje pod okriljem Centra za socialno delo Murska Sobota, je namenjen otrokom in mladostnikom iz družin v stiski v starosti med 6. in 18. letom in tistim mladim, ki imajo težave v odraščanju. Mladim iz pomurske regije ponujajo varno zavetje, nasvete ter priložnost za pogovor. Ob popoldnevih se po šoli v centru zbirajo tudi otroci iz socialno ogroženih družin in družin v stiski, kjer se družijo, imajo kosilo, naredijo domače naloge, dobijo potrebno učno pomoč ali se igrajo. Center otrokom v kriznih situacijah ob iskanju ustreznih rešitev občasno omogoča tudi bivanje za obdobje do treh mesecev.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.