IMG 0278

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič (MZL RKS Debeli rtič)  je danes  v goste povabilo svoje zveste donatorje  in izvajalce obnovitvenih del mladinskega doma Rakovica, katerega triletna postopna temeljita obnova je vredna 500.000€, od tega znašajo zadnji posegi 74.000€.

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič je danes sodoben zdraviliški, športni in izobraževalno-pedagoški center, kjer je v minulih šestdesetih letih letovalo pol milijona otrok. Zahvala za to gre stotinam anonimnih donatorjev in prostovoljcev, ki so s svojim delom gradili mladinske paviljone in  predanosti ter strokovnosti vseh nekdanjih ter sedanjih zaposlenih.

Mladinski dom Rakovica je bil zgrajen pred štiriinpetdesetimi leti in ga je dodobra najedel čas ter meteorne vode, zato je leta 2013 stekla obnova. Po treh letih postopnih obnavljanj  je zdaj mladinski dom Rakovica temeljito obnovljen in bogatejši za:

-       dodatno temeljenje s smolami Uretek,

-       zgrajena je nova zunanje meteorna, vodovodna in fekalna kanalizacije z zunanjo hidroizolacijo objekta,

-       zgradili smo nove skupne kopalnice,

-       postavili smo novo stavbno pohištvo,

-       uredili smo elektroinštalacije in talne obloge,

-       postavili smo Canon učilnico,  demonstracijsko kuhinjo in sušilnico perila

-       pridobili smo novo strojnico za samostojno ogrevanje objekta in sanitarne vode,

-       pridobili smo nove omare za goste objekta

Takšno postopno obnovo mladinskega doma Rakovica so s svojimi donacijami sofinancirali dolgoletni donatorji, ki so v zahvalo obeleženi na spominski plošči na objektu:

Telekom Slovenije

Luka Koper

Canon Adria

MIK Celje

Delta Holding, pa z enkratno donacija v 2016 za financiranje izgradnje termofasade na objektu

Vsem donatorjem se je predsednik RKS dr. Dušan  Keber zahvalil za njihovo izvajanje humanitarnega poslanstva in  izrazil upanje, da bodo nadaljevali svoje poslanstvo tudi v prihodnje. »Na naših letovanjih so vsi otroci deležni vsega spoštovanja in ljubezni, predvsem pa sprejetosti. Usmerjamo jih v igro, gibalne aktivnosti in socialne aktivnosti. Vsi otroci so deležni učinkov naravnih zdravilnih sredstev, to sta morska voda in mikroklima. Naš cilj je, da otrok v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS Debeli rtič doživi svoje sanje in sproščene počitnice, predvsem pa si prizadevamo udejanjati njegovo pravico biti (sproščen) otrok.«

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.