puno novih slik 026

Policisti Policijske postaje M. Sobota in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave M. Sobota so na območju UE M. Sobota v štirih primerih našli in zasegli prepovedano drogo konopljo.

V mesecu septembru so na polju 63-letne občanke našli in zasegli 22 sadik prepovedane droge konoplje. V mesecu oktobru in novembru pa so policisti in kriminalisti na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v M. Soboti opravili tri hišne preiskave.

V dveh primerih je bilo pri 23- in 46-letnem občanu najdeno in zaseženo okrog 4 kilograme posušenih vršičkov prepovedane droge konoplje in 9 sadik posajenih v lončku. V tretjem primeru pa je bilo pri 32-letnem občanu zaseženo okrog 400 g prepovedane droge konoplje v paketih.

Zoper vse osumljene bo podana kazenska ovadba, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1).