zdms

Prizidek je predviden ob severni strani otroškega in mladinskega dispanzerja ter ginekološkega oddelka Zdravstvenega doma Murska Sobota.

mura

Spodnja dolina Mure – 19. junij 2019 - 13.000 hektarjev Mure v Avstriji je bilo danes v Parizu prepoznane kot pomembna rečna pokrajina in uradno priznane kot biosferno območje. WWF Adria ob tej priložnosti čestita štajerskim občinam in zvezni deželi Štajerski za ta čudovit uspeh. “Razglasitev tega biosfernega območja je zadnji košček v sestavljanki, ki bo omogočil Sloveniji, Avstriji, Hrvaški, Madžarski in Srbiji, da nadaljuje pot do nominacije k globalno prvem petdržavnem biosfernem območju Mura-Drava-Donava” pravi Leon Kebe, predstavnik WWF Adria v Sloveniji.

interreg

Pomurje in 10 destinacij iz Podonavja je postalo del mednarodne mreže Danube.Pearls (Podonavski biseri).

obrez dreves ms

V prihodnjem tednu se bodo v mestnem parku obrezovala najstarejša drevesa v parku zaradi zmanjševanja potencialne nevarnosti.

Fwd 444 sandra.mohoricgmail.com Gmail Google Chrome

Gornja Radgona, 2. oktobra – 444 kilometrov Mure je v domačem pristanu – likovna dela, ki so vpodporo kampanji Rešimo Muro! nastala na 14. mednarodni likovni koloniji in ob 20-letnici Likovnegadruštva Gornja Radgona, so od sinoči na ogled v Gornji Radgoni.

pasti za ptice

S štiriletnim projektom »Proti nezakonitemu ubijanju ptic na jadranski selitveni poti«, ki ga podpira nemška naravovarstvena fundacija EURONATUR, bodo v DOPPSu poskušali pticam zagotoviti varnejšo selitev. A že prvi podatki po le nekaj tednih dela kažejo, da je stanje pri nas precej slabše, kot se je verjelo doslej.