Ashtray Smoke Cigarettes Free photo on Pixabay Google Chrome

Zveza slovenskih društev za boj proti raku in Zavod Republike Slovenije za šolstvo sta tudi v tem šolskem letu izvedla program »Vzgoje za nekajenje«,  katerega skupni cilj je ozaveščanje učenk in učencev o negativnih učinkih tobaka na zdravje.

Ta med drugim vključuje podpisovanje slovesne izjave o nekajenju in izpolnjevanje anketnega vprašalnika o pomenu zdravega življenjskega sloga ter škodljivih učinkih tobaka na zdravje mladostnikov. Tudi v tem šolskem letu je program potekal po vsebinskem načrtu na osnovnih šolah, ob Tednu boja proti raku (od 5. do 9. 3. 2018),  pa so na kulturni prireditvi na OŠ Koroški jeklarji na Ravnah na Koroškem izmed 16 920 prejetih in pravilno izpolnjenih anketnih vprašalnikov izžrebali  88 sedmošolcev izmed sodelujočih osnovnih šol po regijskem pristopu.

Izžrebani učenci in učenke so prejeli nagrado, ki je že tradicionalna – enodnevni izlet v Gardaland, ki bo v soboto 19. maja 2018. Prijetno druženje učenk, učencev, učiteljev in svetovalcev je del celostnega programa, ki ima za cilj dvigniti raven znanja na področju krepitve in varovanja zdravja mladostnikov. Želimo si, da bi mladostniki spoznali, da se lahko prijetno zabavajo in družijo tudi brez škodljivih pomagal.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.