Društvo Vöter bo v prihodnjih mesecih izvajalo aktivnosti, ki so okoljevarstveno naravnane. Projektnamreč v ospredje postavljamo fenomen Grete Thunberg, najstnice iz Švedske, ki ji je uspelomobilizirati mlade za višje cilje, in to prek telefonov in družbenih omrežij.

Izpostavljajo, da so mlade generacije bolj senzibilne za ekološka vprašanja, kar je povezano z željo, dabi bili mladi opaženi in slišani, da se lahko postavijo v položaj, da branijo nekaj, kar ima etičnovrednost in vpliva na prihodnost vseh. S projektom želijo na zanimiv in preprost način spodbuditi inutrditi demokratično udejstvovanje mladih in jih postaviti v vlogo aktivnih državljanov in nosilcevsprememb na področju izzivov, ki so povezani z okoljem ter podnebnimi spremembami v smeritrajnostne zelene miselnosti.

V ta namen so zasnovali aktivnosti, ki spodbujajo aktivno udejstvovanje mladih, postavljenih predrazlične izzive, situacije in v vlogo pravih nosilcev sprememb. V projektu sodelujejo dijaki GimnazijeMurska Sobota, Gimnazije Varaždin, Gimnazije BORG Bad Radkersburg in Gimnazije v Monoštrusodelovali v okoljevarstvenem projektu. Pomerili se bodo v čezmejnem debatnem tekmovanju,sodelovali v natečaju »Zeleni novinar«, ustvarili okoljski kotiček, posneli kratke promocijske filmčke,sodelovali v foto izzivu, podpisali svečano izjavo, izvedli socialno medijsko kampanjo ter z okoljskimiaktivisti izvedli intervjuje. Vključevale s bodo tudi evropske poslanke in poslanci.

Projekt je prejel finančna sredstva Evropske unije v okviru subvencijskega programa Evropskegaparlamenta za dejavnosti obveščanja.

 

ep  eu   think

 

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.