vegetables-1363033_1920.jpg

V sredo, 30. junija, ob 13. uri, vabljeni na osrednji prireditveni prostoru Volčin v središče Šalovec, kjer bo v sklopu operacije »Skupaj za podeželje« potekala manjša kmečka tržnica lokalnih ponudnikov območja LAS Goričko.

Ormoški Puklavec Family Wines tik pred trgatvijo info.tvasgmail.com Gmail Google Chrome

Pri ormoškem vinarju Puklavec Family Wines se bo letošnja trgatev pričela zelo zgodaj, in sicer že 20. avgusta, saj je bilo aprila in maja letos zelo toplo vreme. Tudi kasneje v juniju jim je bilo vreme naklonjeno, sicer z nekoliko več padavinami kot bi si želeli, a se obeta odličen letnik 2018.

Tractor Arable Dusty Free photo on Pixabay Google Chrome

Ob številnih vlogah, ki jih danes pripisujemo kmetijstvu, ne smemo pozabiti, da je kmetijstvoin s tem tudi rastlinska pridelava gospodarska panoga. Zanjo veljajo zakonitosti kot za vsedruge gospodarske dejavnosti. Stroški pridelave, tržne cene in drugo so kategorije, ki nakoncu pomembno opredelijo naše ravnanje. Ob tem je treba upoštevati veliko odgovornostte panoge do okolja in zdravja ljudi.

unnamed

Sejem Agra oz. Jubilejni, največji in najpomembnejši kmetijsko-živilski sejem v Srednji Evropi, bo letos spet postregel s številnimi novostmi razstavljavcev na področju kmetijstva in živilstva, z atraktivnimi razstavami kmetijskih živali in z vzorčnimi rastlinskimi nasadi.

DSC 1572

Strasbourg, 18. januar 2017 - Ob robu rednega plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta se je evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) odzval na dogajanje v zvezi z namero Evropske komisije (v nadaljevanju: Komisija) o podelitvi izjeme od pravil za zaščitene označbe porekla za vino teran Hrvaški:

Foto Priložnosti prleško prekmurskega kmetijstva v krožnem gospodarstvu Vir Pisarna F.Bogoviča 6.1.2017

Murska Sobota, 6. januar 2017 -  Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je na svojem prvem letošnjem evropskem pogovoru v ospredje postavil izzive kmetijstva v Sloveniji in Evropi ter krožno gospodarstvo.