DSC 0179

(Ljubljana, 9. december 2016) –  Včeraj so se na zadnji letošnji seji zbrali člani upravnega odbora Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, ki so imeli na dnevnem redu kar nekaj pomembnih točk.

Tako so med drugim obravnavali in na koncu tudi soglasno potrdili Program dela in finančni načrt Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije za leto 2017 in ga predlagali Svetu KGZS v sprejem.

Če bosta morebitne spremembe zahtevala Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Ministrstvo za finance, se bodo te naknadno vključile v program. O spremembah bodo člani UO obveščeni na naslednji seji. Prav tako so člani sprejeli predloge programov dela in finančne načrte kmetijsko-gozdarskih zavodov, Zavoda za certifikacijo gozdov, Inštituta za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu ter trinajstih območnih enot KGZS.

Del seje upravnega odbora so člani namenili tudi pregledu aktivnosti zbornice v tem letu.  Med drugim so obravnavali predlog Zakona o množičnem vrednotenju  nepremičnin, s katerim niso zadovoljni, in ob tem izrazili pričakovanje, da bo ministrstvo za finance pripravljeno na dialog z zbornico pri pripravi vsebine zakona. Hkrati so člani upravnega odbora zavzeli jasno stališče, da morajo biti kmetijska in gozdna zemljišča izvzeta iz obdavčitve nepremičnin, saj zato obstajajo zelo tehtni razlogi.

Zakon o spremembah Zakona o kmetijskih zemljiščih je članom upravnega odbora predstavila državna sekretarka na MKGP mag. Tanja Strniša, ki je tudi odgovarjala na vprašanja in pojasnjevala razloge za spremembe. Na koncu so bili člani zelo zadržani do predlaganih sprememb in so predlagali, da Svet KGZS sprejme končno stališče zbornice.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.