Marko Zidanšek in Astor 2016 vir SLS

Ljubljana, 20. julij 2016 – S poletjem in visokimi temperaturami prihaja na dan vse več zgodb o nebogljenih otrocih in hišnih ljubljenčkih, ki so jih neodgovorni starši oziroma lastniki nič hudega sluteč za več ur pustili v razgretih avtomobilih na parkiriščih trgovskih centrov.

 

V SLS ocenjujemo, da je preventiva boljša in učinkovitejša od kurative, zato pozdravljamo prizadevanja medijev in društev za zaščito malih živali, da skozi poročanje o konkretnih dogodkih javnost seznanjajo in dnevno opozarjajo na neljube posledice tovrstnega zanemarjanja. Vendar očitno to ni dovolj. Policija in pristojni organi bi po mnenju SLS za preprečevanje takšnih dogodkov, ki imajo lahko celo usodne posledice za življenje, morali storiti več, kot le ob posredovanju izrekati opozorila in mile globe.

 Iz medijev smo se lahko seznanili, da se tudi policisti »lovijo« pri pristopu k reševanju tovrstnih zapletov. Če ne drugega, bi pričakovali, da so naši policisti maksimalno strokovno usposobljeni in hitri v takšnih protokolih reševanja ljudi in živali. V SLS apeliramo tudi na lastnike trgovskih centrov in upravljavce večjih javnih parkirišč na prostem, da poskrbijo za varnost z dodatno promocijo ozaveščanja voznikov potrošnikov o pravilnem in odgovornem ravnanju v takšnih in podobnih primerih.

Komentar predsednika SLS mag. Marka Zidanška: »Vsaka takšna novica, ki jo preberem na naših medijskih portalih, me močno pretrese. Sem politik, ki se zaveda pomena odgovornosti pri iskanju poti do rešitev različno kompleksnih problemov iz našega vsakdanjega življenja, hkrati pa sem družinski človek in ljubitelj malih živali, ki dobro ve, kako je treba zanje poskrbeti in to skrb delim tudi z ostalimi družinskimi člani, prijatelji in somišljeniki. To lahko po svojih močeh stori vsak.«

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.