Streha na tleh

Turnišče, 21. julij 2016 – Močno neurje, ki je minulih dneh divjalo po Pomurju je še posebej veliko škode povzročilo v Občini Turnišče, kjer je odkrilo polovico strehe osnovne šole in podrlo številna drevesa. Pri pospravljanju posledic so se zopet izkazali požrtvovalni gasilci, Občina Turnišče pa bo v prihodnjih dneh že pričela s sanacijo strehe na osnovni šoli.

Izjemno močan veter, ki je v sredo, 13. julija 2016 divjal po občini Turnišče je največ škode povzročil na zgradbi Osnovne šole Turnišče. Polovico strešne kritine in nameščeno sončno elektrarno je sila vetra dvignila in premaknila za nekaj metrov na bližnje avtobusno postajališče, ki je bilo popolnoma uničeno. V istem trenutku se je na postajališču nahajala mladoletna oseba, ki je bila ob tem lažje poškodovana. Zahvaljujoč hitri odzivnosti gasilcev iz PGD Turnišče, zaposlenih na osnovni šoli in drugih prostovoljcev so bile posledice neurja že naslednji dan odpravljene, šola pa začasno pokrita s folijo. V prihodnjih dneh bo Občina Turnišče že pričela s sanacijo nastale škode na zgradbi osnovne šole, ki bo pravočasno zaključena do začetka novega šolskega leta.

Nastalo škodo si je naslednji dan po neurju ogledal direktor OE Murska Sobota Zavarovalnice Triglav, Sandi Štefan Flisar. Škodo bo krila Zavarovalnica Triglav, ostala sredstva bo morala zagotoviti Občina ali država. “V trenutku, ko je v naši občini narava pokazala zobe, so se zopet izkazali domači gasilci. S

svojo požrtvovalnostjo in trdim delom so v največji meri pripomogli k hitremu odpravljanju posledic neurja. Gasilci so bili na kraju nesreče več kot 24 ur in v tem času jih je večina spala le kakšno uro ali dve. Kot županja gasilcem in drugim prostovoljcem v imenu občine izrekam javno pohvalo in tudi druge občane pozivam, da našim gasilcem ob priložnosti v znak zahvale sežejo v roke,” je povedala mag. Vesna Jerala Zver, županja Občine Turnišče.

 

 
Gasilci v akciji
Gasilci v akciji
Odkrita streha
Odkrita streha
Razdejanje
Razdejanje
Streha
Streha
upanja-in-cenilec-na-strehi
upanja-in-cenilec-na-strehi

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.