V sredo, 27.7. in v četrtek, 28.7. so v Prekmurju gostili Čebelarsko turistične vodnike, ki bodo na dvodnevnem izobraževanju v regiji. Ideja o čebelarsko – turističnem vodniku se je porodila tajnici KPTVS (Kluba profesionalnih turističnih vodnikov Slovenije), Dominiki Koritnik Trepel - kot odgovor na eno izmed zahtev  sodobnega turizma, ki v moderni dobi ustvarja nove smeri in oblikuje popolnoma nove produkte.

V dogovoru s Čebelarsko zvezo Slovenije, ki nam je prijazno potrdila sodelovanje se je dogovorila za organizacijo prvega tovrstnega tečaja.

Novo nastali profil čebelarsko – turističnega vodnika (ČTV ali apiguide) je edinstven na svetu. Trenutno je čebelarsko turističnih vodnikov 21: članov KPTVS je 16, zunanjih pa 5, ki so prejeli potrdilo Čebelarske zveze Slovenije o opravljenem tečaju za čebelarsko turističnega vodnika. Ti vodniki bomo v bodoče znali in želeli implementirati svoje pridobljeno znanje v praksi in smo pripravljeni sodelovati s ČZS (Čebelarsko zvezo Slovenije) v projektih podobne narave in vsebine.

Prav tako smo pravi naslov, ko skupine ali posamezniki izbirajo turističnega  vodnika na področju apiturizma. Smo izredno pomemben vezni člen med obiskovalci in čebelarskim ponudniki. S svojim prispevkom tako pomagamo povečevati ugled Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije in se trudimo,  da bo turizem v Sloveniji v duhu trajnostnega razvoja donosna gospodarska panoga z elementi široke družbene odgovornosti.

Skratka, postali smo dejanski aktivni ambasadorji čebelarskega turizma v Sloveniji. Ker želimo biti preprosto najboljši pa se dodatno izobražujemo tudi na terenu. To je že naša četrta terenska vaja / izobraževanje.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.