Dobrodelnost zivali plakat

28. september 2016 – Jeseni v vseh Lidlovih trgovinah po Sloveniji že tretje leto zapored organizirajo dobrodelne zbiralne akcije. V 47 trgovinah tako septembra in oktobra tradicionalno zbirajo prehrambne izdelke za živali. Zbiralne akcije v Lidlu pripravljajo na pobudo številnih dobrodelnih organizacij in društev, ki se k njim obračajo na pomoč.

»Močno si želimo, da bi z zbiralnimi akcijami vsaj malo pripomogli k zmanjšanju stiske na

lokalni ravni. Gre za nadgradnjo sodelovanja s številnimi društvi, ki jim skozi celo leto namenjamo donacije naših izdelkov in finančnih sredstev. Aktivnost smo zasnovali v okviru naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet, katere sporočilo je, da so koraki na poti do boljšega in lepšega jutri ne le odgovornost podjetij, pač pa tudi vsakega posameznika,« pravijo v podjetju Lidl Slovenija.

V Lidlovih trgovinah so z zbiralno akcijo prehrambnih izdelkov začeli 27. septembra, potekala

bo do 23. oktobra 2016. Lidlovi kupci izdelke, ki jih želijo donirati izbranim organizacijam, pustijo v košari, na kateri je tudi naziv lokalne organizacije, ki bo zbrane izdelke prejela in tako polepšajo dan živalim, ki so pomoči potrebne.

Lidl Slovenija je za pomoč živalim podprl tudi dobrodelni projekt Koraki za tačke, kjer bo društvo Never Give Up z dobrodelnim tekom 3. in 4. oktobra 2016, na svetovni dan živali, ozaveščalo ljudi o pomembnosti humanega ravnanja s štirinožnimi prijatelji ter zbiralo hrano in sredstva preko sms donacij za pse v stiski (več na http://www.boljsi-svet.si). Lidl Slovenija bo živalim pomagal tudi s »tačko-všečki« in bo od 26. septembra 2016 za vsak nov pridobljen všeček (like) Facebook strani Lidla Slovenija doniral 50 g hrane izbranim društvom. Društva pa bodo dobila tudi priložnost, da se predstavijo na Lidlovi Facebook strani.

 

 

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.