c Wiener Linien

Mesto Dunaj je v sredo, 21. marca 2018, prejelo nagrado za posebne dosežke pri krepitvi okolju prijazne mobilnosti. Leta 2017 je Dunaj namreč s številnimi pobudami in infrastrukturnimi ukrepi spodbujal okolju prijazne vrste prometa.

Dunajčanke in Dunajčane mesto z različnimi prireditvami in kampanjami nagovarja k hoji, kolesarjenju in uporabi javnega prometa. To zavzetost je Evropska komisija nagradila z nagrado Evropskega tedna mobilnosti (European Mobility Week Award). Evropska komisarka za mobilnost in promet Violeta Bulc je na sinočnji prireditvi nagrado predala pooblaščencu za kolesarski promet in direktorju Agencije za mobilnost mesta Dunaj Martinu Blumu. Neodvisna komisija, sestavljena iz prometnih strokovnjakov, je izmed 2.500 sodelujočih mest izbrala Dunaj.

»V veliko čast nam je, da smo prejeli to priznanje na najvišji stopnji,« je povedala podžupanja mesta Dunaj Maria Vassilakou. »Cilj mesta Dunaj, da krepimo hojo, kolesarjenje in uporabo javnega prometa, pa bomo še naprej motivirano zasledovali.«

Komisija je še posebej izpostavila štiri projekte: Streetlife Festival, ki je nastal na pobudo Agencije za mobilnost mesta Dunaj, subvencije za tovorna kolesa v letu 2017, pobudo s subvencijo za podjetja in društva za skupnostna tovorna kolesa (Grätzlrad) in prenovo žitne tržnice. Pozitivno je bila ocenjena tudi široka ponudba mesta Dunaj med Evropskim tednom mobilnosti med 16. in 21. septembrom 2017, ko so se Dunajčanke in Dunajčani lahko udeležili več kot 50 prireditev, povezanih s trajnostno mobilnostjo.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.