unnamed

Plačljivo parkiranje odslej enostavnejše po vsej Sloveniji – tu je aplikacija mobilePark mP

Sistem plačevanja parkirnine je na mnogih slovenskih parkiriščih še vedno relativno zastarel. To pomeni, da ljudje nimajo možnosti brezgotovinskega plačevanja, podaljševanja časa parkiranja na daljavo in podobnih stvari, ki so marsikje v tujini že dolgo samoumevne in dobro sprejete. V inovativnem, okolju prijaznem slovenskem podjetju želijo, da se to čim prej spremeni. Prav to je bil glavni razlog, zaradi katerega so razvili aplikacijo mobilePark mP, ki omogoča enostavno in hitro plačevanje parkirnine. In še dobra novica: aplikacijo si lahko uporabniki na svoj mobilni telefon prenesejo povsem brezplačno.

Kaj vse pridobijo uporabniki aplikacije mobilePark mP?  

Aplikacija mobilePark mP je na tržišču relativno nova, vendar je kljub temu že naletela na ogromno pohval in zanimanja. Z njeno uporabo se izognete klasičnemu plačevanju parkirnine, ki je lahko zelo zamudno in nepraktično. Uporabnikom aplikacije mobilePark mP ni več treba skrbeti za to, da bodo imeli pri sebi dovolj drobiža, saj aplikacija temelji na principu brezgotovinskega plačevanja. Tako plačate kar s SMS-om, poslanim neposredno iz aplikacije. Z isto aplikacijo lahko plačujete na različnih parkiriščih po Sloveniji, ne glede na to, ali gre za zasebna ali javna parkirišča!

Podobno preprosto kot plačevanje pa je tudi podaljševanje časa parkiranja. To lahko namreč izvedete kar na daljavo – kjer koli in kadar koli. Z uporabo aplikacije mobilePark mP vam ne bo več treba hiteti do vozila, da bi pravočasno podaljšali čas parkiranja in se izognili kazni. Odveč je tudi skrb, da bi vas kazen doletela, ker bi izgubili občutek za čas. Uporabniki aplikacije mobilePark mP namreč 10 minut pred iztekom parkiranja prejmejo avtomatsko obvestilo. Tako imajo dovolj časa, da podaljšajo čas parkiranja, če ocenijo, da se do vozila ne bodo mogli vrniti pravočasno. Aplikacija mobilePark mP omogoča tudi enostaven pregled zgodovine parkiranja, voznike usmeri do praznega parkirnega mesta ter jim s tem prihrani čas in gorivo ter še mnogo več.

Strah pred kaznimi je povsem odveč

Mnogi ljudje se sprašujejo, ali bo redar res lahko videl, da so plačali parkirnino. Bojazen, povezana s prejetimi kaznimi, je pri uporabi aplikacije mobilePark mP odveč, saj lahko redarji z uporabo posebne aplikacije enostavno preverijo, ali je parkirnina plačana. Redar vidi seznam vseh vozil, katerih lastniki so na določenem parkirišču parkirnino poravnali z aplikacijo mobilePark mP. Ko redar v aplikacijo vnese registrsko številko vašega vozila, lahko dostopa do informacije o tem, koliko časa imate še na voljo.

Aplikacija prispeva tudi k manjšemu onesnaževanju okolja

Ena od pomembnih prednosti uporabe aplikacije mobilePark mP je zagotovo povezana tudi z okoljskim vprašanjem, ki postaja vse bolj pereče. V podjetju ZELENO MESTO se zavedajo, da je skrb za naravo izredno pomembna, kar so imeli v mislih tudi pri samem razvoju mobilne aplikacije mobilePark mP. Vodi jih želja, da bi pripomogli k zmanjševanju negativnega vpliva na okolje, kar zadeva plačevanje parkirnine. Za parkirne lističe se namreč vsakodnevno porabi ogromno papirja in barve.

Uroš Maklič, razvojni vodja projekta, pravi: »Sistem mobilePark mP je globalna, okolju prijazna rešitev, primerna za vse tipe plačljivih parkirišč. Lastniki zasebnih parkirišč lahko  z minimalnimi stroški dosežejo monetizacijo svoje nepremičnine. Največji strošek je izdelava table z navodili, ki se jo namesti na parkirišče. Redarji in nadzorniki lahko tako na daljavo spremljajo stanje zasedenosti parkirišč. V dobrem letu prisotnosti aplikacije na tržišču nam je uspelo pokriti že tretjino trga v Sloveniji. Naročniki so z rešitvijo izredno zadovoljni, kar nam daje elan za širitev v tujino. Prednost naše rešitve je tudi v tem, da posamezni uporabnik z našo mobilno aplikacijo mobilePark mP lahko plačuje po vsej Sloveniji, seveda če parkirišče podpira naš sistem.« Dodatne informacije o aplikaciji mobilePark mP lahko dobite na pregledno urejeni spletni strani podjetja, kjer je mogoče najti tudi povezavo za brezplačni prenos aplikacije.

Enoten sistem, ki pokriva plačljiva parkirišča po vsej Sloveniji

Aplikacija mobilePark mP pokriva 63 območij parkirišč po vsej Sloveniji, skupno pa imajo uporabniki na voljo kar 5830 parkirnih mest. Aplikacijo trenutno uporablja dobrih 11.000 uporabnikov (tako slovenskih kot tujih). Z isto aplikacijo mobilePark mP lahko danes enostavno, hitro in sodobno plačujete parkirnino v naslednjih krajih: Bohinj, Bled, Piran, Portorož, Fiesa, Lucija, Strunjan, Seča, Sežana, Slovenj Gradec, Ptuj in Grosuplje, kmalu pa tudi na Goriškem in Dolenjskem. V bližnji prihodnosti bo plačevanje z aplikacijo možno tudi drugod, tako na javnih kot zasebnih parkiriščih.

Uporabniki aplikacije mobilePark mP imajo na razpolago enoten sistem plačevanja kjer koli in kadar koli. Medtem ko so mnogi sistemi omejeni, se ta ne želi omejevati. Model je zanimiv tudi za italijanski in avstrijski trg. Sistem mobilePark mP je enoten in sodoben, uporabniku prijazen sistem plačevanja parkirnine, ki prihrani tako čas kot energijo, obenem pa prispeva k zmanjševanju negativnega vpliva na naravo. Upamo, da se bodo tudi druga parkirišča, tako javna kot zasebna, kmalu pridružila tistim, ki so že preizkusili inovativno mobilno rešitev za plačevanje parkirnine.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.