money 3090724 960 720

Ljubljana, 29. januar 2018 – Od sekretarja ministrstva, ki je zadolženo za položaj delavcev pri delu, bi pričakoval razumevanje dejstva, da le dolgoročno stabilno gospodarsko okolje, ki je predpogoj za razvoj uspešnih podjetij, lahko izboljša položaj delavcev v Sloveniji.

salami 2645403 1920

Ljubljana, 31. januar 2018 - V SLS smo zaskrbljeni nad zadnjimi medijskimi razkritji  o visoki stopnji oporečnosti hrane v Sloveniji, predvsem pa nas s tem v zvezi dodatno skrbi dolgotrajen molk pristojnih organov. Nedopustno je, da medijska razkritja kot edino politično posledico povzročijo prelaganje odgovornosti tistih, ki bi morali biti v prvi vrsti odgovorni za zagotavljanje zdrave in varne hrane v Sloveniji. Bojimo se, da so navedbe o zdravstveni oporečnosti hrane podjetja Mesnine dežele kranjske MDK d.o.o. le vrh ledene gore. Dvojna merila malih in velikih so znova v veljavi. Medtem ko se mali proizvajalci borijo z neživljenjskimi predpisi in birokratizmi, se velikim, ki imajo »dobre zveze« v političnem vrhu, ne zgodi nič.

begunci foto 1

Člani Slovenske demokratske stranke iz Murske Sobote podpirajo podpisnike peticije proti naselitvi migrantov v Mestni občini Murska Sobota.

2 16.ZASEDANJE SLO-MADŽ MEŠANE KOMISIJE 2016

V sredo, 16. novembra 2016 se je zaključilo XVI. zasedanje slovensko-madžarske mešane komisije za spremljanje Sporazuma o zagotavljanju posebnih pravic madžarske narodne skupnosti v Republiki Sloveniji in slovenske narodne manjšine v Madžarski.