begunci foto 1

Člani Slovenske demokratske stranke iz Murske Sobote podpirajo podpisnike peticije proti naselitvi migrantov v Mestni občini Murska Sobota.

Članice in člani Mestnega odbora Slovenske demokratske stranke Murska Sobota nasprotujejo načrtovanemu naseljevanju migrantov v stanovanja v Mestni občini Murska Sobota in odločno podpirajo podpisnike peticije, aktivno pa bodo sodelovali tudi pri vzpostavitvi morebitne civilne iniciative, ki bo vodila postopke in se zavzemala za preklic škodljive namere vlade, da v naše okolje naseli migrante.

Vlada Mira Cerarja z načrtovanimi naselitvami migrantov po slovenskih krajih, vključno z Mursko Soboto, med državljane vnaša nemir in občutek negotovosti. Občanke in občani, predvsem pa prebivalci naselij, kamor vlada načrtuje naselitev migrantov, niso bili obveščeni o namerah vlade, niti povprašani, kaj menijo o naselitvi teh ljudi v svoje okolje.

Svetniška skupina SDS v mestnem svetu Mestne občine Murska Sobota bo podala zahtevo za sklic izredne seje mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota oz. uvrstitev te točke na dnevni red naslednje seje, na kateri bo predstavila svoj pogled na nastalo problematiko in pozvala župana, da prisluhne občankam in občanom ter spoštuje njihovo voljo. V Slovenski demokratski stranki poudarjajo, da morajo biti ravnanja vlade in župana v dobrobit državljank in državljanov Republike Slovenije, da nas naši vnuki ne bodo spraševali, kje smo bili takrat, ko je bilo potrebno braniti civilizacijske in kulturne dobrine našega naroda.

Za sodelovanje so prosili tudi poslanke in poslance iz vrst stranke SDS. Pričakujejo sklic Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, kjer bodo lahko predstavniki podpisnikov, ki  nasprotujejo naselitvi migrantov v Murski Soboti na demokratičen način predstavili razloge za svoje nasprotovanje neusklajeni in nepremišljeni odločitvi vlade Mira Cerarja.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.