Fwd info.tvasgmail.com Gmail

Odbojkarski klub Lendava že tretje leto zapored izvaja Odbojkarski tabor Lendava - Volleyball camp Lendava. 

Na letošnjem taboru sodeluje skoraj 60 otrok v starostnem razponu med 5 -16 letu starosti, kar je največ doslej. 

Verjamejo, da so nekatere udeležence  z odbojko tudi navdušili in upajo, da se jim bodoče odbojkarice pridružijo v klubu. Nekateri na taboru kot začetniki, drugi svoje znanje še nadgrajujejo.

Tabor vodi trener Odbojkarskega kluba Lendava, Spasoje Todorović, ob pomoči trenerjev Andreja Gruta in Sare Saković, aktivno pa pomagajo tudi igralke kluba.

Tabor je nadaljevanje celoletnega dela v klubu in zadnja skupna promocija odbojke pred novim šolskim letom. Med letom so izvajali predstavitve odbojke po šolah na območju upravne enote Lendava in verjetno je odlična udeležba na taboru, tudi odraz teh promocij..

Prav predstavitve so omogočile, da odbojko že izvajajo na nekaterih osnovnih šolah, z novim šolskim letom pa bodo dejavni še v več šolah.

Tabor organizirajo z namenom otrokom v počitniškem času omogočiti čim več zdravega gibanja in pristnega druženja z vrstniki, ob tem pa predstaviti odbojko kot šport.

Včerajšnjega treninga na taboru se je udeležil tudi dr. Marko Zadražnik, profesor na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani, ki te dni v Lendavi predava na usposabljanju vaditeljev odbojke, ki ga je organiziral Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju z Odbojkarsko zvezo Slovenije.

Tabor je razdeljen v tri sklope: jutranje zbiranje udeležencev z animacijo in zajtrkom, drugi del je vadbeni del, trening odbojke, po kosilu pa se udeleženci tabora odpravijo v kopališče Term Lendava, kjer se kopajo in igrajo odbojko na mivki.

Ker si želijo aktivno sodelovati z domačimi javnimi zavodi tudi letos sodelujejo z Vrtcem Lendava in Dvojezično srednjo šolo Lendava. Odbojkarski tabor Lendava je podprla Občina Lendava.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.