MXON Jernej Irt nedelja 2541

(Maggiora, 25. 9. 2016) Slovenska motokros reprezentanca v postavi Peter Irt (MXGP), Jan Pancar (MX2) in Jernej Irt (MX open) je ta vikend v Maggiori v Italiji tekmovala na ekipnem svetovnem prvenstvu, na pokalu narodov v motokrosu in osvojila končno 23. mesto.

Letos so si motokrosisti od pokala narodov veliko obetali, saj je bil v izbrani vrsti selektorja Bogomirja Gajserja tudi svetovni prvak MXGP, Tim Gajser. Toda v sredo pred dirko je načrte prekrižala poškodba, ki jo je Gajser staknil med testiranjem motorja na svoji progi. Vse do četrtka zvečer ni bilo povsem jasno, ali bo Gajser lahko tekmoval, nato pa je bilo jasno, da se bo Slovenija v boj podala brez najmočnejšega člana. Gajserja je zamenjal Peter Irt.

 

Gajserjeva odsotnost je ekipo naredila še močnejšo, saj si je trojica še toliko bolj prizadevala narediti dober rezultat in se uvrstiti v glavni finale, kar pa fantom žal tudi letos ni uspelo. V kvalifikacijah so vsi trije prikazali zelo borbene vožnje. Selektor Bogomir Gajser je bil s prikazanim izjemno zadovoljen. Slovenija je osvojila petindvajseto mesto, vendar so bile reprezentance v točkovanju zelo tesno skupaj in za neposredno uvrstitev v A finale ni manjkalo prav veliko. Zmagovalci kvalifikacij so postali branilci naslova svetovnih prvakov Francozi, drugi so bili le s točko zaostanka Belgijci, tretji pa Nizozemci.

 

Slovenijo bi v glavni finale popeljala še zmaga v B finalu, toda v B finalu so naši motokrosisti osvojili skupno četrto mesto. Jernej Irt je startal najbolje od Slovencev in se je vso dirko za četrto mesto boril z irskim tekmovalcem Martinom Barrom. V cilj je nato pripeljal kot peti. Peter Irt je startal povsem iz ozadja, saj se je v prvem ovinku zapletel v skupinski padec in je bil na koncu dvanajsti. Dobro se je boril tudi Jan Pancar, ki je po solidnem startu držal priključek z najboljšo petnajsterico in je dirko končal na štirinajstem mestu. Slovenija je tako na prvenstvu osvojila skupno triindvajseto mesto. V A finale so napredovali irski motokrosisti.

 

REZULTATI KVALIFIKACIJ:

Rezultati B finala po tekmovalcih:

1. Dennis Ulrich (NEM),

2. Paulo Alberto (PORT),

3. NoahMcConahy (PTR),

4. Martin Barr (IRL),

5. Jernej Irt (SLO), …

12. Peter Irt (SLO),

14. Jan Pancar (SLO)

 

Rezultati B finala po državah:

1. Irska 12 točk,

2. Portugalska 13 točk,

3. Nemčija 14 točk,

4. Slovenija 17 točk,

5. Brazilija 17 točk,

6. Južnoafriška Republika 6 točk,

7. Portoriko 26 točk,

8. Madžarska 35 točk,

9. Slovaška 37 točk,

10. Finska 40 točk,

11. Poljska 42 točk,

12. Hrvaška 50 točk

13. Latvija 59 točk

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.