Mesto Dunaj manj premožne družine pelje na počitnice info.tvasgmail.com Gmail Google Chrome

Družba z visoko kakovostjo življenja je mogoča le, če so v to vključeni vse meščanke in meščani, so prepričani na Dunaju. Zato bo mesto Dunaj tudi letos pomagalo družinam z nižjimi dohodki do lepih poletnih počitnic. Lani je tako na oddih popeljalo okoli 1.360 otrok in poleg tega še 700 družin.

Mesto Dunaj otroke iz manj premožnih družin skupaj s starši ali same pelje na poletne počitnice. Letujejo lahko v več kot 30 mladinskih domovih in gostiščih po vsej Avstriji. Interes za tovrstne počitnice je velik, kar se je pokazalo že v preteklih letih. Prosilci, upravičeni do te podpore, morajo izpolnjevati naslednje pogoje: mesečni neto dohodek samohranilk oz. samohranilcev z enim otrokom ne sme presegati 1.600 evrov, pri dveh odraslih osebah in enem otroku pa 1.970 evrov. Vsak naslednji otrok to mejo zviša za dodatnih 375 evrov. Doplačilo za odrasle znaša 12,50 evrov na dan, medtem ko vse stroške za otroke prevzame društvo Dunajski oddih za mladino (Wiener Jugenderhohlung).

Otroci med sedmim in štirinajstim letom se lahko pridružijo počitniškim skupinam s številnimi športnimi in drugimi aktivnostmi. »Pripravili smo nočne pohode, druženje ob tabornem ognju in dodatno ponudbo, kot je supanje, plezanje ali streljanje z lokom,« je povedala Susanne Pauer, vodja društva Dunajski oddih za mladino.

Društvo je pripravilo tudi posebne pakete, namenjene mamam samohranilkam z otrokom od 6 mesecev do 5. leta. Med sadovnjaki in vinogradi ter na številnih igralih je veliko prostora za igro, spoznavanje narave in druženje.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.