sporočilo za javnost info.tvasgmail.com Gmail Google Chrome

Polana, 20. junij - V četrtek, 21. junija 2018, se na Letališču Murska Sobota pričenja odprto slovensko državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, ki bo potekalo vse do 25. junija2017.

Balonarski klub Roto Balon klub iz Murske Sobote je organizator »Odprtega slovenskega državnega prvenstva v letenju s toplozračnimi baloni – Murska Sobota 2018«, ki bo potekalo od 21. junija do 25. junija 2018 na Letališču Murska Sobota.Prireditev, na kateri bo sodelovalo 18 balonarskih ekip iz Slovenije, Avstrije, Poljske, Češke, Slovaške in Hrvaške, je priznana kot odprto državno prvenstvo s strani Letalske zveze Slovenije in FAI (Fédération Aéronautique Internationale) tekmovanje II. kategorije.

Slavnostni pričetek prvenstva bo v četrtek, 21. junija 2018, ob 18. uri v šotoru na Letališču Murska Sobota, Muzge 2, 9000 Murska Sobota, s predvidenim zaključkom ob 18.30. Ob 20. uri sledi družabni program pri Gostilni Lovenjak v Polani. Pisani baloni bodo nebo nad Pomurjem krasili vse od petka naprej in to dvakrat na dan. Poleti bodo izvedeni zgodaj zjutraj in pozno popoldan vse do ponedeljka, 25. junija 2018, ko bo ob 12. uri slavnostni zaključek s podelitvijo nagrad pri Gostilni Lovenjak v Polani . Vsi poleti so odvisni od vremenskih razmer. Glavna sponzorja prireditve sta podjetje Roto Group in Mestna občina Murska Sobota.

Murska Sobota gostiteljica svetovnega prvenstva v balonarstvu

Murska Sobota je bila izbrana za gostiteljico 24. Svetovnega prvenstva v tekmovanju stoplo zračnimi baloni, ki bo potekalov Murski Soboti, in sicer od 19. do 26. septembra 2020. Glavni organizator svetovnega prvenstva bo Roto Balon klub v sodelovanju z ostalimi pomurskimi balonarji, Letalsko zvezo Slovenija ter Mestno občino Murska Sobota. Pričakuje se 105 balonov iz vsega sveta, ki jih bodo zastopali piloti najvišjega ranga in znajvišjimi doseženimi točkami na tekmovanju po predpisih FAI Competition.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.