Fwd Marko Potrč in Jan Kovačič športno s Prekmurci sandra.mohoricgmail.com Gmail Google Chrome

Prekmurje se je od septembra poslovilo v pravem športnem duhu. Karavana vseslovenske družbeno odgovorne akcije 1, 2, 3, GREMO! se je tik pred začetkom oktobra ustavila v Murski Soboti. Motivator in voditelj Marko Potrč ter športni strokovnjak Jan Kovačič, sta zopet poskrbela za odlično vzdušje, pri rekreaciji pa se jima je pridružilo 18 sodelujočih. Za nekatere je bil dogodek odskočna deska v aktiven življenjski slog in za ostale prijetna popestritev običajnega treninga.

Aktivna dekleta

27-letna osebna trenerka Urška iz Murske Sobote se je treninga udeležila v družbi svojih varovank, ki jo spremljajo na skupinskih vadbah. Pravi, da se udeležujejo vseh dogodkov, ki pridejo prav, da aktivna dekleta naredijo kaj zase: »Da je guč,« se je pošalila. Navdušenja nad projektom ne skriva – vesela je, da se ljudje s pomočjo brezplačnega spletnega programa in skupinskih treningov aktivirajo, saj tega res primanjkuje. Sindi iz Lendave se je na vadbo pripeljala takoj po službi. »Nikoli še nisem bila na nobeni športni, sploh pa dobrodelni prireditvi. ''Enkrat je treba začet'', pravi 30-letnica, ki tudi sicer rada teče, zato ji 2,5 km dolga proga treninga ni povzročala težav.

 

Že 3.500 podpornikov

V Prekmurju je vladalo prav posebno vzdušje tudi zato, ker je na športnem dogodku manifest svojemu telesu podpisala že 3.500-ta podpornica projekta. Domačinka Nataša je ob tem veselo dodala, da bo od zdaj naprej vadbo zagotovo vzela bolj resno. Tako, kot že številni drugi, se je s podpisom zaobljube poklonila svojemu telesu. Slednje jo ves čas podpira na njenem maratonu življenja in je ne pusti na cedilu. Zato mu je obljubila, da bo zanj bolje skrbela in mu namenjala več ljubezni.

Fwd Marko Potrč in Jan Kovačič športno s Prekmurci

 

Združimo moči in tecimo za dober namen - skupaj na maraton v prestolnici

Edina moška predstavnika na prekmurskem športnem dogodku, Alojz in Jože iz Radencev, sta se ženski ekipi pridružila zaradi priprav na maraton v prestolnici. Prvi namerava preteči 10 kilometrov, drugi pa polmaraton. Vesela sta, da lahko s tekom pomagata tudi drugim. Za vsak kilometer, ki ga bodo podporniki akcije pretekli v majici 1, 2, 3, GREMO!, bo namenjenih 10 centov otrokom v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Vse tekače, ki se bodo pridružili dobremu namenu, čaka brezplačna majica.

Do 9. oktobra na spletni strani www.123gremo.si pod zavihkom SKUPAJ NA MARATON oddate dokazilo o prijavi na maraton in združeni v dobrodelnosti se bomo podali na pot dobrega počutja.Nov skupinski trening sledi že čez slab teden. Naslednja postojanka Marka in Jana bo na Goriškem, kjer se bo ekipa zbrala 7. oktobra in se ob 16. uri podala na pot proti novim zmagam, tokrat v Novi Gorici.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.