Hostel Tresor 3

Na Svetovni dan turizma 27. septembra na Popotniškem združenju Slovenije v sodelovanju s Hostelling International  se zaključuje mednarodna kampanja »Sleep for Peace«, katere namen je ozavestiti ljudi o pomenu MIRU.

V Sloveniji so tako v sodelovanju s 15. Youth Hostli ustvarili čudovit mozaik lepih misli, ki so jih gostje in mimoidoči pridno zapisovali na viseče bele rjuhe. Poleg lepih misli, pa so slovenski hostli pripravili tudi čudovit program, ki je navdušil tako krovno organizacijo Hostelling International kot medije.

Pestro je bilo predvsem v Hostlu Tresor, kjer so pri recepciji namestili veliki zemljevid sveta brez mej, na katerega lahko gostje zapišejo svoje misli. Mimoidoče, ki se vsako dnevno sprehajajo po Čopovi ulici v centru Ljubljane, pa vabijo k počitku v njihov skupen prostor, kjer so v sklopu projekta postavili pograd. Tako so gostje imeli možnost narediti svoj prvi »peace selfie«.

V Hostlu Debeli rtič, ki deluje v sklopu Rdečega križa pa so v projekt vključili naše najmlajše. Pravijo, da so prav oni tisti, ki nas lahko največ naučijo kako ohraniti mir in biti prisoten v danem trenutku. Z odtisi rok pomočenimi v modro barvo so simpatično okrasili belo rjuho in nanjo napisali »What do you do for peace?«. Rjuha, obešena v atriju hostla, je tako v vsakem gostu spodbudila razmišljanje, kaj je tiso s čimer sam prispeva k MIRU.

Hostel pod Voglom in hostli, ki so del mladinskih centrov, pa so v projektu vključili tudi različne skupine tujih držav in tako posameznikom iz različnih držav in kultur omogočili diskusijo o miru z nekom, ki na mir gleda popolnoma drugače. Zelo pa smo ponosni, da se je kampanji pridružil tudi Hostel Slovenj Gradec, ki je v projekt »Sleep For Peace« vključili 18. Mirovniški festival v edinem slovenskem mestu, ki se ponaša z nazivom Mesto glasnik miru.

To in še več so pripravili v 15. Youth Hostlih katerem se tudi javno zahvaljujejo za sodelovanje, saj brez njih projekta ne bi morali izpeljati s tako kvalitetno in pestro vsebino.

Hostel Vila Veselova
Hostel Vila Veselova
Hostel Tresor (1)
Hostel Tresor (1)
Hostel Tresor (2)
Hostel Tresor (2)
Hostel Celje (2)
Hostel Celje (2)
Hostel Celje (1)
Hostel Celje (1)
Hostel Debeli Rtič
Hostel Debeli Rtič
Hostel Punkl (2)
Hostel Punkl (2)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.