Agica Holec

Agica Holec, ravnateljica, učiteljica in vzgojiteljica je vsestranska ženska, ki ima že od nekdaj rada otroke, jih nauči nekaj novega.

Mihael Kampuš

Miha Kampuš rojen v Celovcu, je ljubitelj nove tehnologije in ponosen, da ima tri odrasle samostojne, uspešne in srečne otroke.

Nina Klinar

Nina Klinar, 23 let, študentka glasbe je na veliko stvari zelo ponosna in vesela, da jih je dosegla. Nikoli ni obupala in je iz še tako slabe stvari potegnila le najboljše. Za prihodnost ima velike načrte in plane in ve, da ji bo s pomočjo njene ˝trme˝ in velike želje uspelo.

Zala P

Zala Pavlič, rojena v Jesenicah. Mlada mamica, ki uspešno upravlja študij na daljavo ob polni zasedenosti.

Jana Vrcek

Jana Vrcek, rojena sem v Kranju. Zdaj živi v Varaždinu. Največji dosežek v njenem življenju sta njeni hčerki, ki počasi odraščata. Zelo je ponosna na njiju.

Marija Marina Miščevič

Marija Miščevič, prijetna gospa, ki pravi, da vsak mora vedet od kod prihaja.

Ivana Dolenc

Ivana Dolenc, živi v Varaždinu že 45 let. Zaradi ljubezni na prvi pogled se je odločila, da zapusti domovino in se preseli na Hrvaško.

Alenka Ottacher

Alenka Ottacher, rojena in odrasla v Trbovljah. Največji dosežek v življenju je živeti harmonično in srečno ter  umirjeno življenje, imeti okrog sebe ljudi ki te imajo radi in ki jih imaš rad. Biti v ravnovesju.

dr. Boris Jesih

dr. Boris Jesih, generalni konzul Republike Slovenije v Monoštru, nam je povedal zanimivo življenjsko

Ana Zupanič

Ana Zupanić, živi v Lepoglavu na Hrvaškem. Že od osnovne šole je bila navdušena nad prevajalstvom.

Amina

Amina Majetic, rojena v Sloveniji, na Jesenicah. Mlada glasbenica, ki pravi, da glasbo začutiš ali pa ne in potem te to vodi samo po sebi. Ima tudi veliko željo, da bi se lahko predstavila na Evroviziji, ne glede na to katero državo bi zastopala.

Rozalija Špiler

Rozi Špiler, rojena v Celju je vsa leta trdo delala. Napisala je tudi knjigo o svojem življenju z naslovom Ubijte mamo! Hiša bo moja.

Lidija Janžekovič

Lidija Janžekovič, rojena v Mariboru. Živi v Villachu / Beljaku. Rada se vrne domov k družini v Maribor.

Dejan Dervarič

Dejan Dervarič, je delal že vsepovsod, v Sloveniji, v Nemčiji in Avstriji. Zdaj sta se s partnerico in otroki ustalila v Murecku v Avstriji, tam živita že nekaj let.

Kasilda Bedenk, rojena v Ljubljani, njena družina je že od nekdaj razpeta med Avstrijo in SLovenijo.

Samo Babič, mlad fant, ki je odšel s trebuhom za kruhom v Avstrijo.

Clipboard01

Barbara Antolić Vupora si prizadeva, da bi se ob meji več učili sosednjega jezika.

Željka Papič, rojena v Mariboru, poučuje slovenščino in verouk na avstr. Štajerskem, močna ženska, ki je morala najti svojo pot v Avstriji.

Terezija Topolovec

Topolovec Terezija, ki živi v Cestici na Hrvaškem v majhnem kraju ob Dravi. Močna ženska, ki je oprijela tudi za težja dela.

Aljaž Pestotnik, rojen na Jesenica, htrenutni predsednik Kluba slovenskih študentov in študentk v Gradcu, pesnik in pri založbi Wieser je izšla njegova prva pesniška zbirka.

Anica

Pogumna Anica Mumlek rojena v Ločah pri Poljčanah, se je podala za ljubezen na drugo stran meje.

Lucija Vupora

Lucija Vupora mlada zamejka, katere korenine segajo v slovenijo.

Brigita Bukovec

Brigita Bukovec živi na Cestici. Doma so jo podpirali pri tem, da se uči slovenščine in da obiskuje sorodnike v Sloveniji.

Ana vupora

Ana Vupora je veliko časa preživela s svojo babico, slovenščino jo je naučila tako, da sta pele slovenske pesmice.

sprejem 2014

Marijana Sukič je urednica časopisa Porabje. Od kar se zaveda pomena jezika in njegovega ohranjanja, si prizadeva, da bi sooblikovala narodnostno in kulturno podobo Porabja.

14358858 10154594395369869 298031797220593802 n

Komunikologinja Anita Vajda je direktorica hotela Lipa v Porabju na Madžarskem. Trudi se predstavljati slovensko kulturo in jezike; saj so le ti mostovi med ljudmi. Njej je pomembno, da bodo tudi njeni otroci odraščali v več jezični skupnosti.

DSC 1476

Sebastian Walcher je prevajalec in tolmač na avstrijskem Štajerskem je zagnan predstavnik slovenske manjšine na Avstrijskem, ki bi se naj bol zavedala svojih korenin in rabe slovenskega jezika.

DSC 0329

Susanne Weitlaner je profesorica na Višji Gozdarski šoli Bruck an der Mur, je predsednica Društva Člen 7, uspešno vodi Kulturni dom - Pavlova hiša v Potrni (Laafeld), predvsem si prizadeva, da bi se slovenska manjšina čim bolj zavedala svojih korenin. S Susanno je pogovor potekal o njenem življenju in delu slovenske zamejke v Avstriji.