Dejan Dervarič

Dejan Dervarič, je delal že vsepovsod, v Sloveniji, v Nemčiji in Avstriji. Zdaj sta se s partnerico in otroki ustalila v Murecku v Avstriji, tam živita že nekaj let.

Kje ste rojeni?

Jaz sem rojen v Sloveniji in prihajam iz Zenkovec.

Kje ste se šolali?

Osnovno in srednjo šolo sem obiskoval v Sloveniji. Srednjo šolo sem obiskoval v Murski Soboti, SPTŠ.

Zakaj ste se odločili za takšno smer šolanja?

Ne vem. Kot avtomehanik me je to delo veselilo in zanimalo. V tej smeri sem se videl, ampak v to smer na žalost ni prišlo.

Kje ste delali?

Delal sem na večih firmah, smer avtomehanik, mehanik, strojništvo, ali pa kot varilec, ampak enostavno se nobeno ni izneslo. Sprva sem delal po vsej Sloveniji, kasneje pa sem odšel iz Slovenije.

Kam vas je življenjska pot zanesla?

To je bilo tako, doma se nismo razumeli, zato sva se odločila, da odideva na svoje. Sprva sem delal pri firmi Saubermacher v Sloveniji, super firma. Sprva sem dobil za tri mesece pogodbo, kasneje za 6 mesecev, po šestih mesecih pa mi pač niso več podaljšali pogodbe, ker je bilo pomanjkanje dela. Skoraj dve leti sem čakal na Saubermacher komunalo, da bi me spet zaposlili, ampak sem prej dobil že drugo delo. Samo sem vseeno imel majhno upanje, da pa še bom vseeno šel nazaj na Saubermacherja delat. S kolegom sva se enkrat menila o delu in sem ga kar vprašal če morda ve za kakšno delo v Avstriji. In sem začel delati v leder fabriki v Gosdorfu. Ampak mi je čez čas pot postala predolga in pa tudi predraga do službe. Samo 13 ur bi bil non stop na poti, to je tudi bilo naporno. In to se enostavno ni obneslo. To sem tudi rekel mojemu delodajalcu, bil sem planiran za grupen leitera ene vrste delovodja, tudi nekaj šolanja sem dal skoz, ampak potem tam vseeno nisem ostal. Kasneje sem malo brskal po internetu in sem našel delo v Nemčiji. Šel sem tja na razgovor in sem rekel moji, da čez dva tedna odhajam, če bo šla zraven ali ne. V Nemčiji sva živela skoraj dve leti. Ampak v Nemčiji tudi nisva ostala. Kasneje sem se srečal z enim kolegom, ki mi je ponudil delo spet v Sloveniji. In sva prišla nazaj domov. Aleksandra je medtem še zanosila. Začel sem delati kot avtoprevoznik, in so se spet začeli zapleti doma. Aleksandra mi je potem tudi dala ultimat, da greva na svoje. Sprva sva šla živet v Zgornjo veliko, medtem sem jaz odšel delat spet nazaj v Avstrijo in sva se kar odločila da se odseliva v Avstrijo. Sprva sva živela v Weitersfeldu zdaj pa živimo v Murecku, medtem pa se še nama je rodil drugi sin.