Nina Klinar

Nina Klinar, 23 let, študentka glasbe je na veliko stvari zelo ponosna in vesela, da jih je dosegla. Nikoli ni obupala in je iz še tako slabe stvari potegnila le najboljše. Za prihodnost ima velike načrte in plane in ve, da ji bo s pomočjo njene ˝trme˝ in velike želje uspelo.

Kje ste rojeni?

Rojena sem 11.11.1994 na Jesenicah, Slovenija.

Kaj sta starša po narodnosti?

Moja starša sta oba po narodnosti Slovenca, tako da sem ponosna Slovenka.

Kje ste živeli oz. kje živite zdaj?

V času osnove šole sem živela s starši na Kočni- majhna ampak zelo lepa in umirjena vas med Jesenicami in Bledom. Po končani osnovni šoli, sem bila sprejeta na Konservatorij za glasbo in Balet v Ljubljani, tako da sem večino časa živela v Ljubljani ampak sem vedno, ko je bila prilika odšla domov ( na dobro kosilo in domače okolje ). Sedaj pa že četrto leto živim v avstrijskem Gradcu, kjer zaključujem diplomski študij glasbe- smer saksofon. Nato pa se avgusta selim v špansko prestolnico Madrid, kjer bom nadaljevala magistrski študij.

Koliko jezikov govorite (Kdo vas jih je naučil?) Kje ste se šolali?

Tekoče govorim 4 jezike- slovenski jezik, angleški jezik, nemški jezik, hrvaški jezik in razumem španski jezik. Na žalost še ne govorim čisto tekoče. Kmalu :) Obiskovala sem Osnovno šolo Toneta Čufarja na Jesenicah, v popoldanskem času pa sem pri 6 letih začela obiskovati tudi Glasbeno šolo na Jesenicah, kjer sem se začela učiti klarinet. Vedno me je zanimala glasba in kultura in kot majhna sem z mami obiskovala veliko koncertov zato sem se tudi jaz odločila, da bom igrala na inštrument ter kot velika nastopala na velikih odrih. Glasbena šola mi je bila v času osnovne šole bolj kot ne hobi, ampak ko se je bilo treba odločiti kam naprej po osnovni šoli, sem vedela da nimam druge želje, kot pa nadaljevati glasbeno pot. Tako sem bila sprejeta na Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, smer saksofon. V času gimnazije je bilo kar veliko vzponov in padcev vendar nisem nikoli obupala in tako sem zdaj kjer sem- študentka na univerzi na glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu.

Ste zaposleni? Kje delate?

Redno zaposlena zaenkrat še nisem, saj imam vsak dan poln urnik z študijskimi obveznostmi. Velika hvala lahko rečem mojim staršem za vso finančno pomoč v času študija, vedno bolj pa tudi sama služim denar s koncerti. Je pa res, da vsake poletne počitnice opravljam počitniško delo, saj rada sama zaslužim denar in ga tudi hitro zapravim :D Študij v Gradcu mi je všeč tudi zato, saj se počutim zelo domače ( mogoče celo bolj kot v Sloveniji ) predvsem za to, ker nas je res ogromno Slovencev. Večinoma prihajajo iz štajerske regije, in kaj je boljšega kot biti obdan s Štajerci? Smeh je vedno zagotovljen. Veliko se družimo in pomagamo med seboj, najlepše je pa to, ko si v ˝tujini˝ ampak se počutiš kot doma- predvsem zaradi jezika.

Kaj je vaš Hobby/konjiček?

Hmmm... moj hobi. Če sem čisto iskrena pravega hobija nimam, saj sem vsak dan polno zaposlena s faksom. Lahko pa rečem, da je prav glasba moj hobi, kar je velika prednost saj tako združim šolanje ter hobi v eno- prosti čas preživljam z obiskovanjem koncertov, tako klasičnih kot jazz, obiskovanjem gledališč, stand up komedije. ko pa včasih faks prej zaključim kot po navadi, pa grem zelo rada domov, pogledam kakšen dober film ali serijo, ter se tako spočijem in naberem moči.

Kaj so vaši največji dosežki?

Pod moje največje dosežke v karieri štejem kar nekaj stvari. Lahko rečem, da vsako leto presenetim sama sebe in si vedno znova dokažem kaj vse sem sposobna samo če hočem in verjamem. Eden izmed teh dosežkov je, da sem bila sprejeta kot edina saksofonistka na Univerzo za glasbo v Gradcu. No, potem sem lansko leto prvič igrala solo z pihalnim orkestrom, kar so bile vedno moje sanje, hkrati pa tudi cilj. Zagotovo največji uspeh v moji karieri pa je solo koncert s simfoničnim orkestrom v Graški filharmoniji, ki bo letošnjega aprila. Na veliko stvari sem zelo ponosna in vesela, da sem jih dosegla in nikoli obupala ter iz še tako slabe stvari potegnila najboljše. Za prihodnost imam velike načrte in plane in vem, da mi bo s pomočjo moje ˝trme˝ in velike želje uspelo. Se že veselim! :)

Imate kakšne sorodnike v Sloveniji? Jih obiskujete?

V Sloveniji so moji edini sorodniki moji starši ter moja mala sestrica, ki jih vedno zelo, zelo rada obiščem pa čeprav ne velikokrat. Ali pridem jaz ali pa me obiščejo oni, saj pa nismo vsak na drugem koncu sveta. Tudi toliko let že živim od doma, da smo navajeni. Sem pa vesela, da se vsaki dan slišimo tako, da ni tistega občutka odtujenosti. Poleg moje družine pa imam v Sloveniji veliko prijateljev, vendar ko pa pridem, pa obiščem samo tiste prave. :)